Прокуратурі Львівщини не сподобалися німецькі трамваї.

 

Прокуратура Львівщини розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості службових осіб Львівської міської ради та ЛКП «Львівелектротранс» під час закупівлі вживаних німецьких трамваїв, інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

 

Так, сьогодні, 10 серпня, прокуратура області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом неналежного виконання службовими особами Львівської міської ради та ЛКП «Львівелектротранс» своїх службових обов’язків при закупівлі 30 вживаних німецьких трамваїв, технічні характеристики яких не відповідають існуючим у м. Львові маршрутним лініям та платформам зупинок, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

 

Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні доручено слідчому управлінню ГУ Нацполіції у Львівській області.

 

Львівська міськрада вирішила купувати у Німеччини вживані трамваї задля економії, адже 30 вагонів з Берліна вартують одного нового трамваю від "Львівелектротрансу": вартість одного німецького трамвая становить майже 18 тисяч євро. Однак, через конструктивні особливості (інша ширина колії та двері, що відкриваються назовні, а платформи на деяких львівських зупинках не розраховані на це) трамваї потребують адаптації під львівські реалії.

 

Справа виникла із заочної дискусії на шпальтах сайту української редакції Deutsche Welle між громадським активістом Святослав Товстига (ГО "За якісний транспорт") та радником мера Андрієм Білим про те, було чи не було відкриття дверей назовні несподіванкою для міських чиновників.

10.08.2018