На Львівщині вогонь зруйнував 200-літню дерев’яну церкву.

 

Учора, 5 серпня, сталася пожежа в церкві «Введення в храм Пресвятої Богородиці» УГКЦ в селі Велика Горожанна Миколаївського району Львівщини, повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

 

«Церква дерев’яна, площею 125 квадратних метрів, висотою 15 метрів, 1798 року забудови, є пам’яткою архітектури місцевого значення. Під час виникнення загорання церква була зачиненою, людей усередині не було», – ідеться в повідомленні.

 

«Складність гасіння пожежі полягала у швидкому поширенні вогню дерев’яними конструкціями будівлі. На момент прибуття вогнеборців пожежа поширилася на значну площу й охопила більшу частину будівлі. Внаслідок пожежі відбувся обвал двох куполів церкви», – поінформували в обласному управлінні ДСНС.




Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області.

 

Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося врятувати церкву від знищення вогнем та не допустити перекидання вогню на поруч розміщену дзвіницю, додали рятувальники.

 

«Внаслідок пожежі вогнем знищено церковний інвентар та майно на площі 90 квадратних метрів, три куполи та дерев`яні перегородки на площі 50 квадратних метрів, а також пошкоджено внутрішні дерев`яні стіни на площі 125 квадратних метрів.

 

Внаслідок події ніхто не постраждав», – зазначили в ГУ ДСНС України у Львівській області.

06.08.2018