Літак часів Другої світової війни упав у Швейцарських Альпах.

 20 осіб, котрі перебували на облавку, загинули. 

 

 

Гвинтовий літак Junkers-52 пропав з радарів у суботу, четвертого серпня. На ньому здійснювали повітряну прогулянку туристи зі Швейцарії та Австрії. 79-літній літак врізався в гору на висоті 2540 метрів над рівнем моря. Про це повідомило видання Neue Zürcher Zeitung з покликом на інформацію місцевої поліції.

 

«У нас є сумна ясність і впевненість у тому, що всі 20 осіб, котрі були в літаку, загинули. З двадцяти жертв 17 – швейцарці, також на борту була австрійська родина з трьох осіб», – заявила речниця поліції кантону Ґраубюнден Аніта Санті. Жертвам катастрофи від 42-х до 84-х років.

 

Junkers моделі JU52 HB-HOT, побудований в 1939 році, був частиною колекції вінтажних літальних апаратів. Колекційна машина належала авіакомпанії JU-Air, яка періодично проводила на ньому екскурсії над Альпами. Компанія заявила про тимчасове припинення польотів.

 

Причину інциденту з'ясовуєть. Як вважає швейцарська поліція, літак, схоже, пішов у піке і потім врізався в гору на великій швидкості. За даними поліції, літак не був оснащений чорними скриньками, а радари майже не покривають цей віддалений куточок Альп. Це ускладнить розслідування. В районі авіакатастрофи працюють рятувальники.

06.08.2018