Суд узяв під арешт підозрюваних у вбивстві "Сармата".

 

Слідство назвало основною версією вбивства бердянського активіста, ветерана АТО Віталія Олешка розправу на ґрунті особистих відносин, згіршених бізнесовими протиріччями.

 

Версію слідства оголосив суддя Бердянського міськрайонного суду Сергій Морока під час розгляду клопотань прокуратури про арешт підозрюваних у цій справі, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

"Встановлено слідством, що Матюшин Артем Володимирович, Ломака Микола Вікторович, Обухов Олександр Вікторович і Владимиренков Максим Миколайович на ґрунті особистих відносин, у зв'язку з протиріччями у підприємницькій діяльності на території м. Бердянськ вирішили скоїти умисне вбивство Олешка Віталія Ігоровича із застосуванням вогнепальної зброї, зробивши постріли саме з цієї зброї. З цією метою Матюшин, Ломака, Обухов і Владимиренков вступили між собою в злочинну змову, визначили свої ролі і скоїли злочин", – озвучив Морока.

 

Суд задовольнив клопотання прокуратури про арешт підозрюваних без права внесення застави.

 

Віталія Олешко (позивний "Сармат") застрелили з "обрізу" мисливської рушниці 31 липня в Бердянську. Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у вбивстві Олешка у Василівці, ще одного в Бердянську. Цей останній проходить у справі свідком – його машиною скористалися для втечі з місця злочину.

 

Імовірний кілер теж був учасником АТО, належав до скандального батальйону "Торнадо".

 

04.08.2018