МЗС Угорщини заявило, що Україна сама винна в позиції Будапешта.

 

Міністерство закордонних справ Угорщини заявило про те, що Україна не може досягнути прогресу в справі європейської та євроатлантичної інтеґрації через власну провину, а не через позицію Будапешта.

 

Про це заявив державний міністр з питань комунікацій Угорщини, представник МЗС Угорщини Тамаш Менцер у коментарі, поширеному на офіційному сайті угорського зовнішньополітичного відомства.

 

Зі слів речника, "недружні" заяви прем'єр-міністра Віктора Орбана та призначення на посаду урядового уповноваженого у справах України лише відтворюють "фактичний стан справи" і Україна "не може докоряти Угорщині".

 

Угорське зовнішньополітичне відомство заявляє, що Україна сама відійшла від Угоди про асоціацію з ЄС та програми співпраці з НАТО, адже ухвалила закон про освіту, котрий принижує права національних меншин на навчання власною мовою й піддала загрозі права меншин.

 

Менцер ствердив: попри "відверту атаку на угорську громаду", Будапешт продовжує застосовувати "справедливий підхід" до України, зокрема, нещодавно пожертвувала кілька тонн хлору для Закарпаття, щоб забезпечити водопостачання належної якості.

 

"Ми очікуємо, що Україна поверне національним меншинам ті права, котрих їх позбавили, і покладе край їхньому безправному статусу", – заявив Менцер.

 

03.08.2018