У Львові оголосили тендер на зведення Меморіалу Небесній Сотні.

 

У Львові оголосили тендер на реконструкцію скверу на вулиці Максима Кривоноса з облаштуванням громадського простору та встановленням Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні.

 

Про це інформує ЛКП "Зелений Львів".

 

Міські служби дали охочим два тижні на оформлення заявок: кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 15 серпня. Відтак 16 серпня проведуть аукціон, яким буде визначено переможця, з ним і укладуть договір.

 

Меморіал споруджуватимуть за проектом переможців відкритого архітектурного конкурсу на найкращу концепцію громадського простору з вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні у Львові – авторського колективу зі Львова (Андрій Лесюк, Марія Яструбчак, Христина Пундак).

 

Комплекс складатиметься з двох частин: площі зі стелою на верхній терасі та з пішохідного моста між пагорбами вздовж вулиці Кривоноса. Він виводитиме на терасу з боку вулиці Замкової, де буде створено площу і стелу, присвячену Героям Небесної Сотні.

 

 

На мості запропонували встановити накриття, вироблене зі спеціальної сталі. На даху цього накриття витнуть імена героїв Небесної Сотні, крізь які у дощову погоду стікатиме вода, що символізуватиме "вічні сльози", у сонячну ж погоду ці літери підсвічуватимуться природним світлом.

 

Міст та стела створять музейний багатофункціональний простір, забезпечать громадську функцію і функцію пам’яті, створять умови для вільних зборів, відкриють нові панорамні видові точки й вирішать проблему пішохідного та велосполучень через вулицю Кривоноса.

 

Процес будівництва триватиме орієнтовно до лютого 2019 року.

 

17 квітня на місці будівництва на "губернаторських валах" заклали капсулу.

 

01.08.2018