Гринів очолив виборчу кампанію Порошенка на вибори-2019.

 

Заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Березенко заявив про те, що команда голови держави вже запустила роботу виборчого штабу для участі у президентських перегонах 2019 року й очікує, що Порошенко таки балотуватиметься на другий термін.

 

Про це Березенко розповів у інтерв'ю виданню "Главком".

 

 

"На цей момент запрацював штаб. Думаю, що скоро ви самі побачите активні дії", – заінтриґував Березенко.

 

З його слів, виборча команда буде поділена – одна людина очолюватиме виборчу кампанію, а інша сам штаб. Очільником кампанії затверджено старого Порошенкового політтехнолога Ігоря Гриніва, в минулому – голову фракції БПП.

 

"Штаб – це як військо, це винятково тактика. А кампанія – це планування та стратегія. Пан Гринів якраз і є класичним керівником кампанії", – пояснив Березенко.

 

Заступник голови фракції БПП не переймається низькою підтримкою Порошенка в соціологічних дослідженнях.

 

"Згідно з нашими власними дослідженнями, Петро Олексійович зараз дійсно не займає перше місце, але різниця між кандидатами в межах похибки. Однак треба враховувати той факт, що більшість кандидатів уже розпочала кампанію", – виправдовується соратник Порошенка.

 

Він зауважив, що більшість кандидатів розпочали кандидувати "з традиційної критики влади", що є "безпрограшним варіантом в усі часи в усіх країнах". Березенко натякнув, що Порошенко будуватиме кампанію на позитивних сенсах, зокрема, покладається на отримання томосу про автокефалію для Української православної Церкви. "Ми тільки-но збираємося починати кампанію, бо наразі сконцентровані на іншому. Насамперед йдеться про отримання нашою Церквою автокефалії. Я вважаю, що це сьогодні є важливішим для всієї нації", – зазначив Сергій Березенко.

 

Політик вважає, що Петро Порошенко має шанси на перемогу.

 

"Я не стану вам брехати та займатися відвертим популізмом. Так, визнаю, безумовної перемоги в першому турі не буде. Але буде перемога у другому турі", – ствердив Березенко.

 

Відповідаючи на питання, чи може Порошенко не піти на вибори, він сказав: "Я думаю, що це навряд чи можливо".

 

01.08.2018