Турчинов: РФ може піти в наступ, якщо програє вибори в Україні.

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов передбачає, що Росія намагатиметься вплинути на результати президентських виборів в Україні, і не відкидає, що Російська Федерація може вдатися до агресивних воєнних дій, якщо їй не вдасться отримати жаданого підсумку голосування.

 

Про це Турчинов заявив у коментарі журналістам у вівторок, інформує УНІАН.

 

"Сьогодні ми знаємо весь розклад збройних сил РФ вздовж нашого кордону, і вони саме готують їх до активних воєнних дій. Інше питання, коли це може бути використано і коли вони можуть розпочати масштабну провокацію. Ми повинні бути готові щодня до цього", – сказав секретар РНБО.

 

З його слів, концентрація військ свідчить про те, що Росія не знімає з порядку денного саме агресивної воєнної форми тиску на Україну.

 

"Безумовно, сьогодні у них один із пріоритетів – внутрішня дестабілізація ситуації. Безумовно, вони будуть намагатись впливати на результати президентських та парламентських виборів, але ми не відкидаємо і агресивних воєнних дій проти нашої країни, коли вони побачать, що інші форми не дають результатів", – заявив Турчинов.

 

Відповідаючи на питання про доцільність референдуму на Донбасі, секретар РНБО сказав, що вважає цю пропозицію "провокацією і нісенітницею".

 

Зі слів Турчинова, будь-які політичні заходи на окупованих територіях неможливі до повного звільнення окупованих територій та їхнього повернення до конституційного поля України.

 

"Проводити референдум на окупованих територіях Криму і Донбасу – це все одно що читати лекцію колорадським жукам про необхідність збереження врожаю", – наголосив Турчинов.

 

01.08.2018