У Бердянську вбили ветерана АТО з батальйону "Донбас".

 

У Бердянську вбили громадського активіста, ветерана АТО Віталія Олешка. 43-річного чоловіка розстріляли на подвір'ї власного будинку-готелю посеред білого дня.

 

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook товариш Олешка Андрій Манджаров, чоловіка вбили із рушниці. Манджаров був неподалік місця убивства й у перші хвилин ввімкнув Facebook-трансляцію з місця злочину, аби привернути увагу громадськості до розправи. 

 

Манджаров свідчить, що вбивця стріляв у спину.

 

 

Віталій Олешко (позивний "Сармат") – доброволець батальйону НГУ "Донбас", володар ордена "За мужність" 3-го ступеня, учасник боїв за Іловайськ, пройшов через полон.

 

Як повідомила Національна поліція України, на території Запорізької та Донецької областей введено оперативний план "Сирена". Слідчо-оперативну групу очолило керівництво обласної поліції. 

 

Аґенція УНІАН повідомляє з покликом на поліцію Бердянська, що правоохоронцям вдалося знайти автомобіль, на котрому тікав (тікали) вбивця (співучасники вбивства) – "Таврія" бордового кольору стояла за кілька кварталів від місця вбивства.

 

Буквально за годину перед убивством Віталій Олешко опублікував на своїй сторінці у Facebook відеоролик з критикою дій міської влади в сфері утилізації сміття. "Сармат" повідомив, що він із друзями їде з засідання виконавчого комітету Бердянської міськради. Сказав, що ще у вівторок має намір узяти участь у засіданні земельної комісії.

 

Раніше у вівторок Олешко також опублікував на FB запис засідання, на котрому спільно з однодумцями дебатував із чиновниками.

 

 

Редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов заявив, що пріоритетною версією слідства має бути вбивство на замовлення місцевого багатія. 

 

"Я зустрічався з Віталієм три місяці тому в Бердянську. Він був небайдужою людиною. Він усім розповідав про свій конфлікт із місцевим олігархом Олександром Пономарьовим, власником "Російсько-українського науково-виробничого підприємства "Агринол". Пономарьов і "Агринол" контролюють Бердянськ, вони контролюють всю владу, включно з кримінальними структурами", – зазначив Бутусов.

 

Бутусов заявив, що розслідування вбивства Олешка – "справа честі не тільки правоохоронців, а й всього українського суспільства". Журналіст вважає, що покарати бердянську мафію та її ватажків без громадського тиску не вдасться, адже "вбивство Віталія Олешка показало, що в Бердянську відбувається мафіозне свавілля і єдність криміналу зі структурами влади".

 

Як повідомило місцеве видання "Город", 10 липня на розширеній апаратній нараді у виконкомі мерії Віталій Олешко заявив про те, що йому та низці інших громадських діячів надходять погрози з боку представників влади. Він заявив, що в його розпорядженні є аудіозапис з погрозами, і зажадав прослухати його привселюдно. 

 

Міський голова Володимир Чепурний відмовив Олешку, запропонувавши звертатися до правоохоронних органів.

 

6 липня Віталій Олешко опублікував на своїй сторінці у Facebook запис телефонної розмови з голосом людини, схожим на голос депутата міськради Владислава Кюрчева. Під час розмови звучать слова: "Вітальку зараз прикінчать. Його прикінчать. Він уже просто дістав. Усіх дістав". Олешко стверджував, що йшлося про нього. 

 

31.07.2018