84-річного діда засудили до 12 років цюпи за держзраду.

 

Орджонікідзевський суд Харкова визнав винним у державній зраді харків'янина, котрий збирав для Російської Федерації інформацію про державні оборонні замовлення України. Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

 

Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківщини.

 

 

Згідно з інформацією видання "Новинарня", йдеться про 84-річного Мехті Логунова, кандидата технічних наук із Харкова. 

 

"Прокуратура довела, що зловмисник збирав відомості, які належать науковим установам та становлять державну таємницю. У подальшому інформацію планувалося передати представникам іноземної держави – Росії", – поінформували у прокуратурі.

 

Чоловік потрапив у поле зору Служби безпеки України у серпні 2017 року, коли "збирав відомості щодо державного оборонного замовлення, яке виконується одним із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України".

 

У вересні 2017 року служба ТСН видала телесюжет про Логунова, в котрому переказала слова дідугана: “Якби я був молодшим – пішов би до Стрєлкова”.

 

“У Харкові ватажком терористичної організації став успішний науковець. Віртуозно вмів переконувати, кажуть його підлеглі. Швидко сколотив підпільну організацію, яка мріяла взяти реванш за “Харківську народну республіку”. А коли його викрила контррозвідка СБУ, проросійські медіа здійняли галас: затримали, мовляв, звичайного пенсіонера.

 

…Він відпочиває на альпійських курортах, планує бізнес в Європі і при цьому робить все, щоби над Харковом замайорів російський триколор.

 

Поважний вік цього дідуся не дав йому можливості зі зброєю в руках підтримати “русский мір”. І той же похилий вік може вберегти його від правосуддя.

 

“Моя зброя ось тут!” – показує на голову.

 

Проте в історії сивочолого інтелектуала фігурує і реальна зброя. Хлопцеві, який відсидів у в’язниці, дід зробив пропозицію пройти навчання у диверсійному центрі в Росії. Зброя вже чекала на хлопця неподалік його домівки. Схованка була помічена на карті, яку контррозвідники знайшли в паперах діда. Тепер хлопець чекає на помсту.

 

“Фізично боюся за своє життя”, – каже хлопець.

 

Та він не один боїться старого. Ольга – перекладачка. На прохання старого науковця перекладала різні фальшивки. Це була потужна інформаційна зброя. І він сумлінно тиснув на її гачок. Зізнається, що його пропагандистські опуси потрапляли до проросійськи налаштованої парламентарки в німецькому Бундестазі.

 

“Я відправив матеріал Сарі Вагенкнехт. Коли вона в парламенті говорила, вимовила слова, і це були мої слова”, – говорить Мехті Логунов.

 

І одразу ж цю промову починають цитувати російські пропагандисти. Нібито як думку Бундестагу.

 

Для переконання своїх підлеглих старий не гребував ніякими методами. Перекладачка регулярно отримувала від нього відео загиблих на Донбасі дітей. Це її налаштувало на певний антиукраїнський лад, і тому вона погодилася перекладати.

 

Так у різний спосіб дід переконав працювати на себе 18 харків’ян”.

 

Зі сюжету ТСН

31.07.2018