У вівторок вранці у Херсоні напали на громадську активістку, в.о. керівника справами виконкому Херсонської міської ради Катерину Гандзюк. Невідомий чоловік підстеріг її біля під'їзду будинку і вихлюпнув в обличчя кислоту.

 

Про це повідомив журналіст Сергій Нікітенко на своїй сторінці у Facebook (додамо, що в червні Нікітенко й сам зазнав нападу – його побило двоє чоловіків). 

 

 

"У неї серйозні опіки. Наразі вона в лікарні, жодних подробиць поки що нема", – поінформував Нікітенко.

 

Попередньо, поліція кваліфікувала напад на активістку як "хуліганство".

 

Журналіст Дмитро Гнап повідомив, що Катерина Гандзюк перебуває зі серйозними опіками в реанімації. Він обурений тим, що кримінальне провадження відкрили за "хуліганською" статтею. 

 

"Це не хуліганство, друзі. Це війна. Яку багато років тому нам оголосила корупційно-бандитська система", – написав Гнап у Facebook.

 

Він нагадав, що Катерина Гандзюк "давно виступає проти херсонських сепаратистів і ментів, які їх покривають".

 

Адвокат Масі Найєм, котрий разом працював із Катериною, вважає, що напад скоїли "за замовленням місцевих проросійських сил". Він наголошує, що Гандзюк ворогувала з місцевим проросійським діячем Кірілом Стрємоусовим, соціалістом із партії радника міністра внутрішніх справ Іллі Ківи. Відтак Найєм сумнівається, що поліція розслідуватиме напад у належний спосіб.

 

"Що робити з цим – я точно не знаю. Та знаю, що всі ці дії стали можливими через компроміс, на котрий пішли у МВС. Всі ці дії стали можливими з мовчазної згоди, коли ані Арсен Аваков, ані Петро Порошенко не сказали ані слова при побитті Сергія Нікітенка. Вони вважають, що це так... розбірки місцевого рівня", – обурився Найєм.

 

Між тим, поліція Херсонщини оприлюднила відеозапис із камер спостереження, на котрому видно зловмисника неподалік під'їзду Катерини Гандзюк. Чоловік був вбраний у темну майку, темну кепку та коричневі шорти. Правоохоронці закликали всіх громадян, які вранці приблизно о 08:30 могли бачити чоловіка у мікрорайоні Таврійському на вул. 49-ї Гвардійської дивізії, зголоситися до поліції.

 

 

31.07.2018