Клімкін назвав "жалюгідним" російський "День приєднання Криму".

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "жалюгідним" прийняття російським парламентом закону, який проголошує 19 квітня "Днем прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік)" і, згідно з зізнанням російських політиків, є відповіддю на "Кримську декларацію" США.

 

"Випадом щодо Криму Росія демонструє свою слабкість, огризаючись на декларації низки цивілізованих країн. Жалюгідний хід: трохи покопирсатися в історії, аби знайти виправлення сьогоднішнім злочинам. РФ шукає аргументи в минулому, а цивілізований світ – у міжнародному праві", – написав Клімкін на своїй сторінці у twitter.

 

Обидві палати російського парламенту, Госдума і Совфєд, впродовж одного тижня затвердили закон, яким "встановлюється нова пам’ятна дата Росії – 19 квітня, День прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік)".

 

Як пише "Радіо Свобода", російські політики гадають, що нова дата "дозволить привернути увагу до доленосного для Росії рішення... і свідчитиме про історичну обґрунтованість та правомірність референдуму про возз’єднання Криму з Росією".

 

Член комітету Совфєду з оборони та безпеки Франц Клінцевич заявив, що цей закон "можна вважати відповіддю на випущену днями Держдепом «Кримську декларацію», в якій США підтверджують свою відмову визнати возз’єднання Криму з Росією".

 

30.07.2018