У Конотопі затримали півсотні молодиків під час зриву сесії

 

У місті Конотоп, що на Сумщині, поліція затримала півсотні осіб, котрі брали участь у масових безладах на засіданні міської ради. На сесії депутати розглядали питання про відставку міського голови Артема Семеніхіна – виник конфлікт між двома таборами.

 

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Сумській області, під час сутички постраждало четверо правоохоронців. Поліцянтам вдалося розборонити сторони, а найаґресивніших учасників спровадили до відділку. 

 

"Під час роботи депутатського корпусу неодноразово виникали словесні конфлікти між прихильниками міського голови та його опонентами. Обидві сторони зібрали в залі своїх прибічників, котрі свідомо провокували конфлікти та бійки. Оскільки на засіданні були присутні містяни та громадські активісти, працівники поліції стали стіною між протиборчими сторонами, щоб не допустити масових безладів та жертв серед громадян", – йдеться у повідомленні поліції.

 

Згідно з даними заступника начальника обласного управління Нацполіції Олега Кузмінкова, правоохоронцям довелося вжити превентивних заходів та вивести із зали 46 найактивніших порушників порядку, котрих спровадили до відділку. "Цим подіям дадуть принципову правову оцінку", – запевнили у поліції.

 

Правоохоронці розпочали низку кримінальних проваджень: за ч.4 ст.296 (грубе порушення громадського порядку із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України, ч.2 ст.342 (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків) КК України та ч.4 ст.345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків, вчинене організованою групою) КК України.

 

Як пише УНІАН, у середу на черговому засіданні Конотопської міськради депутати розглянули питання про дострокове припинення повноважень Конотопського міського голови Артема Семеніхіна, і з 36 депутатів 23 проголосували за його відставку. Для прийняття позитивного рішення не вистачило лише одного голосу.

 

Після безладів у середу депутати Конотопської міськради мають намір ініціювати позачергову сесію, на якій хочуть повторно розглянути питання про відставку Семеніхіна.

 

Діяльність Конотопської міськради більше ніж півроку паралізована через конфлікт між депутатами та бурмистром. Через це в Конотопі досі не прийнято міський бюджет на 2018 рік.

 

27.07.2018