Крисін усунув свою суддю.

 

Дарницький суд Києва задовольнив заяву адвокатів Юрія Крисіна й усунув суддю Любов Леонтюк від розгляду справи про тортури і викрадення під час Майдану, фіґурантами якої є ватажок "тітушків" Крисін і його охоронець Сергій Чемес.

 

Про це пише видання gordonua.com.

 

Суддя Леонтюк розглядала справу з березня 2018 року, саме вона обрала Крисіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Адвокати Крисіна протягом п'яти місяців процесу вже тричі намагалися усунути суддю.

 

Наразі у справі оберуть нового суддю, а судовий розгляд почнуть заново.

 

20 липня 2018 року мали завершити оголошення обвинувального акта у справі про тортури і викрадення під час Майдану. Засідання перенесли через неприбуття всіх трьох адвокатів Крисіна. До цього спроби почати зачитувати обвинувальний акт зривали сім разів: захист тричі подавав клопотання про відвід судді, тричі — про відвід прокурорів і регулярно не прибував на засідання.

 

Журналістка видання gordonua.com Наталія Двалі пише на своїй сторінці у Facebook, що трюк адвокатів Крисіна дозволив фактично перекреслити справу, в котрій лишалося прочитати 8 сторінок.

 

"У Дарницькому суді було призначено два засідання. Перше, на 10:45, про відвід судді Лентюк, котра розглядає справу про тортури та викрадення в час Майдану, фіґурантами котрої є Крисін і його захисник Чемес. Друге, на 11:30, продовження судового слідства про тортури і викрадення – мали зачитати останні 8 сторінок обвинувального акту. Перше засідання відбулося, друге – ні, тому що адвокатам Крисіна таки вдалося з четвертої спроби відсторонити суддю Леонтюк", – прокоментувала Двалі.

 

З її слів, "адвокати знову заявили, що в судді Леонтюк упереджене ставлення до Крисіна, що прокуратура може на неї тиснути через чоловіка, котрий фіґурує в іншому слідстві, конфлікт інтересів, а рішення взяти під варту Крисіна взагалі незаконне".

 

Рішення про відвід Леонтюк прийняла суддя цього ж суду Ольга Просалова.

 

Зі слів Наталії Двалі, п'ять минулих місяців зійшли нанівець. "Тепер все спочатку. Знову обрання нового судді, знову підготовче засідання, знову систематична відсутність адвокатів Крисіна, сто-п'ятсотий зрив обвинувального акта", – обурилася вона.

 

27.07.2018