Голова генштабу РФ відвідав Берлін і Париж.

Візит Валерія Герасимова відбувся попри його перебування санкційному списку Європейської Унії, йому заборонений в'їзд до країн ЄУ.

 

   

                                                     Валерій Герасимов

 

Держави Євроунії дали згоду на поїздку начальника російського генштабу Валерія Герасимова до Берліна та Парижа для участі в політичних перемовинах. Про це повідомила телерадіокомпанія  Deutsche Welle. Речник МЗС Німеччини в Берліні зазначив у середу, 25 липня, що відомство повідомило держави — члени ЄУ про візит генерала до Берліна, і ті не заперечували проти в'їзду.

 

Нагадаємо, Євроунія внесла Герасимова в санкційний список у квітні 2014 року, у відповідь на агресію Росії в Україні. Представник МЗС Німеччини повідомив, що у виняткових випадках, за згодою держав — членів ЄУ, в'їзд може бути дозволений для участі в політичних перемовинах.

 

Відомо, що у вівторок, 24 липня, бундесканцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) разом із міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом (Heiko Maas) провели в Берліні зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і Валерієм Герасимовим. Пізніше того ж дня росіяни зустрілися з президентом Франції Емманюелем Макроном та міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном.

 

За даними Deutsche Welle, зустрічі в Берліні та Парижі були проведені на прохання президента Росії Володимира Путіна. Сторони обговорили ситуацію в Сирії та конфлікт на сході України. У Єлисейському палаці уточнили, що сторони, серед іншого, обговорювали повернення біженців до Сирії.

25.07.2018