Поліція інсценувала вбивство на Рівненщині, аби викрити банду.

 

Поліція Рівненщини інсценувала вбивство підприємця на автомобільній стоянці в Рівному, аби викрити всі ланки злочинної банди, причетної також до нападів на журналістів.

 

Про це повідомили на прес-конференції заступник начальника поліції в Рівненській області Сергій Волков та заступник прокурора Рівненщини Остап Сидор, інформує прес-служба Нацполіції.

 

"Інсценування вбивства дало змогу задокументувати злочинну діяльність цілої організованої групи. Вона діяла на території нашої області та впливала на певні процеси. Крім того, вдалося відслідкувати зв’язки замовника та «загиблого», що є вагомою інформацією для наших працівників", – заявив Сергій Волков.

 

Цікаво, що двох кілерів затримали ще до інсценування.

 

"Згідно з наявною оперативною інформацією, ми знали, що в місті перебуває двоє осіб, які готуються до вчинення злочину. До моменту затримання нам не було відомо, кого саме вони хочуть вбити", – пояснив Волков.

 

Відтак 17 липня двох киян віком 47 і 49 років затримали оперативники департаменту карного розшуку Нацполіції та управління карного розшуку в Рівненській області спільно із спецпідрозділом КОРД та прокуратурою. Раніше затримані вже відбували покарання за вбивство.

 

В автомобілі, на котрому пересувалися зловмисники, правоохоронці виявили гранату, пістолет із глушником.

 

Тоді ж стало відомо, що об’єктом злочину є 42-річний рівнянин, раніше теж судимий.

 

Поліцейські встановили, що на рахунку організованої групи – також підпал інформаційної агенції журналістських розслідувань "Четверта влада".

 

Згідно з інформацією слідства, організував злочину групу 46-річний мешканець обласного центру, кримінальний авторитет. Він покинув межі України 13 липня.

 

Під час обшуку в одного із виконавців, 49-річного кілера, на його дачі у Житомирській області поліцейські вилучили саморобний вибуховий предмет, запал до гранати, пістолет та набої. В іншого у київському помешканні знайшли 11 гранат, 12 запалів та набої. Правоохоронці встановлюють походження зброї та боєприпасів.

 

25.07.2018