ГПУ передала до суду справу на викрадача Юрія Вербицького.

 

Генеральна прокуратура України скерувала до суду обвинувальний акт особи, звинуваченої у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів під час подій Майдану, зокрема у викраденні й катуванні народного депутата Ігоря Луценка та вбивстві львів'янина Юрія Вербицького в січні 2014 року.

 

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

 

Згідно з інформацією "Громадського", йдеться про Олександра Волкова. Слідство вважає Волкова організатором цього викрадення, а також людиною, яка, на думку слідства, пов'язана з імовірним замовником викрадення Олексієм Чеботарьовим. Волкова заарештували раніше у цьому кримінальному провадженні, а у травні суд йому вкотре продовжив термін тримання під вартою.

 

 

Відтак, досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скерували до Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

 

Слідство трактує Волкова як цивільну особу, "яка обвинувачується в участі у злочинній організації, створеній з метою протидії акціям протестів, вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів із залученням «тітушок», зокрема викраденні в ніч з 20 на 21 січня 2014 року з приміщення Олександрівської клінічної лікарні, розташованої по вул. Шовковичній, 39/1 у м. Києві, учасників Євромайдану І. Луценка і Ю. Вербицького, їх катування, а також умисного вбивства останнього".

 

"Загалом, у розслідуваних Управлінням [спеціальних розслідувань] кримінальних провадженнях за епізодами вчинення під час Майдану так званими «тітушками» тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема викрадення і катування протестувальників, замахів на їх вбивства та умисних вбивств, у період грудня 2013 року – лютого 2014 року, а також умисного вбивства журналіста видання «Вєсті» В. Веремія, закінченого замаху на вбивство Т. Чорновол та інших осіб, викрадення й катування бійцями організації «Оплот» В. Іваненка, викрадення та катування І. Луценка і Ю. Вербицького, умисного вбивства Ю. Вербицького, повідомлено про підозру 45 цивільним особам, у тому числі Є. Жиліну та іншим представникам угруповання «Оплот», 26 осіб перебувають у розшуку, стосовно 16 осіб обвинувальні акти направлено до суду, з яких 6 засуджено, з них 3 до позбавлення волі, при цьому судові вироки щодо 2 обвинувачених набрали законної сили. На теперішній час у вказаних кримінальних провадженнях 5 обвинувачених тримаються під вартою", – повідомили у прокуратурі.

 

24.07.2018