Укртрансбезпека: Чверть перевізників їздить із порушеннями.

 

Перевірка пасажирського транспорту, яку ініціювало Міністерство інфраструктури України після кривавих аварій минулого тижня, за два дні виявила порушення на чверті проінспектованих транспортних засобів.

 

Про це йдеться у повідомленні Державної служби з безпеки на транспорті з проміжними підсумками рейдових перевірок за дотриманням вимог чинного законодавства перевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів.

 

"За результатами роботи станом на 17:30 [22 липня] перевірено 1230 транспортних засобів. Виявлено 326 порушень, з яких 71 випадок – це порушення режиму праці та відпочинку.  А 158 порушень – це відсутність дозвільних документів", – зазначають в Укртрансбезпеці.

 

Тим часом прокуратура Житомирщини інформує, що слідство за фактом аварії поблизу села Глибочиця виявило: маршрутка, в якій загинуло 10 осіб, вирушила у рейс несправна.

 

"Розслідуванням установлено, що автобус марки D Volkswagen LT-35 належить жителю Рівненщини, який із порушенням Правил дорожнього руху не забезпечив технічний стан транспортного засобу та його обладнання вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху, а також правил технічної експлуатації", – повідомила прокуратура.

 

Власникові автобуса оголосили про підозру за статтею 287 Кримінального кодексу (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації).

 

23.07.2018