Екс-королю Іспанії закидають корупцію.

Хуана Карлоса I звинуватили у відмиванні грошей і отриманні незаконної винагороди за послуги.

    

 

Суд в Іспанії ініціював розслідування у справі про корупцію, в якій фігурує король Хуан Карлос I, котрий сидів на троні з листопада 1975 до червня 2014 року. Про це повідомила газета El Mundo з покликом представника суду в Мадриді. За інформацією видання, днем ​​раніше на судове слухання був викликаний колишній офіцер поліції Хозе Мануел Вільярехо (José Manuel Villarejo).

 

Як речові докази в цій справі використані аудіозаписи ймовірної розмови між Вільярехо, ще одним чоловіком, а також жінкою, котрі близько знайомі з екс-монархом. На записах жінка звинувачує Хуана Карлоса I в корупції і відмиванні грошей.

 

«За свої послуги Хуан Карлос I незаконно отримав винагороду в кілька десятків мільйонів євро», – стверджує жіночий голос на записі. Існує підозра, що участь підставної особи дозволила монарху виконувати операції з грошима та активами таємно від податкових органів. Жінка стверджує, що саме вона була підставною персоною.

 

Нагадаємо, що з 2008 року в Іспанії тривало розслідування кримінальної справи щодо молодшої доньки короля, інфанти Крістіни, і її чоловіка Іньякі Урданґаріна (Iñaki Urdangarin). У лютому 2017 року суд міста Пальма-де-Мальорка визнав зятя колишнього короля винним в податкових махінаціях і нецільовому використанні декількох мільйонів євро з громадських фондів. Урданґаріна засудили до шести років і трьох місяців в'язниці, а також до штрафу на суму 512 тисяч євро.

21.07.2018