У Львові відбулась акція проти жорстокого поводження з тваринами.

 

Сьогодні, 20 липня, біля Львівської міськради відбулась всеукраїнська акція «Україна – не живодерня», в якій взяли участь близько 100 людей. Такі ж акції відбулись ще у 20-ти українських містах, передає 032.ua.

 

Причиною до акції стало масове вбивство комунальниками безпритульних собак у Миколаєві. Там у «Центрі захисту тварин» загинули майже сто собак. Зоозахисники говорять про вбивство здорових тварин, а влада міста заявляє, що приспали агресивних собак. Різняться також цифри: офіційні дані кажуть про близько 70 приспаних собак, а неофіційні – майже 150 вбитих, зокрема десятки цуценят.

 

Організатори акції хочуть акцентувати увагу громадськості та влади на проблемі негуманного поводження з тваринами в Україні, виправити ситуацію, скерувати її в правильне русло та покарати винних у сотнях смертей беззахисних тварин.

 

Координаторка львівської акції Оксана Джус розповіла, що зараз відбувається збір підписів до Президента України, передає ЗіК.

 

«Ці підписи – звернення до Президента. Перше, що вимагаємо, – це ухвалити дієвий закон про захист тварин. Регулювання чисельності безпритульних тварин не через вбивства, а завдяки програмі: відлов, стерилізація, відпуск. Всі домашні тварини мають бути зареєстровані і власники мають нести відповідальність за ту тварину, яку вони взяли. Власники мають розуміти, що коли їхня тварина на вулиці, то завдяки чипу собаку повертають власнику, або, якщо так сталося умисно, то власник має нести як мінімум фінансову відповідальність за свої дії», – повідомила Оксана Джус.

20.07.2018