Третій енергоблок Южно-Української АЕС цілковито перейшов на паливо Westinghouse.

 

Енергоблок №3 Южно-Української АЕС (м. Южноукраїнськ, Миколаївщина) повністю перейшов на паливо виробництва Westinghouse – першим в Україні.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ" з покликом на офіс Westinghouse.

 

"Третій енергоблок Южно-Української АЕС ДП НАЕК "Енергоатом" був повністю завантажений паливом ВВЕР-1000 виробництва Westinghouse. Це перший блок в Україні, що працює винятково на паливних збірках ВВЕР-1000 компанії Westinghouse", – йдеться у повідомленні.

 

У Westinghouse зазначили, що за останні кілька років компанія інвестувала значні кошти у поліпшення поставок палива "Енергоатому".

 

"У нас є виділені виробничі лінії для палива ВВЕР-1000, і ми готові до подальшого розширення обсягу поставок", – прокоментувала старший віце-президент компанії з питань ядерного палива компанії Мішель Девітт.

 

Компанія Westinghouse почала постачати паливо в Україну в 2005 році, коли перші тестові збірки були доставлені на третій енергоблок Южно-Української АЕС.

 

Наразі Westinghouse постачає паливо на 6 з 15 ядерних реакторів в Україні. Починаючи з 2021 року, кількість реакторів з паливом Westinghouse збільшиться до семи.

 

Виробництво та збірку ядерного палива здійснює завод з фабрикації палива Westinghouse у м. Вестерос, Швеція.

 

20.07.2018