Нардеп із "Самопомочі" складає мандат.

 

Народний депутат від "Самопомочі" Андрій Журжій написав заяву про складання депутатських повноважень.

 

Про це йдеться у повідомленні партії "Самопоміч". Партія також оприлюднила копію заяви, написаної на ім'я Голови ВР Андрія Парубія.

 

 

Журжій пояснив свій крок небажанням залишатися депутатом в умовах зупинки або розвороту низки реформ.

 

"Парламент входить в передвиборчий період, що має наслідком відкат проведених реформ та зупинення ключових економічних реформ... В таких умовах ефективне виконання мною депутатських обов'язків є неможливим", – написав Журжій у заяві, адресованій Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

 

Журжій, зокрема, вказав на те, що наразі згортаються або зупиняються: реформа Державної фіскальної служби (податкової та митниці), запровадження податку на виведений капітал, ліквідація ЄСВ та подальше зниження навантаження на зарплату, ліквідація податкової поліції та економічних підрозділів СБУ та Національної поліції.

 

Андрій Журжій нагадав про те, що він іще раніше пообіцяв не претендувати на мандат у майбутньому скликанні ВР.

 

Журжієві 40 років. Обирався до ВР за виборчим списком "Самопомочі" – №16 у списку. На час виборів – президент ТОВ "Група компаній "Інвестиційні партнери".

 

Якщо Верховна Рада задовольнить заяву Журжія про відставку, то народним депутатом натомість стане колишня секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко (№36 у списку).

 

19.07.2018