Завершено перевірку пожежної безпеки в освітніх та інших закладах Львівщини.

 

Після урядового розпорядження з кінця березня до кінця червня фахівці ДСНС Львівщини перевірили стан техногенної та пожежної безпеки у 1797 дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, 127 торгівельних підприємствах, культурно-видовищних закладах, закладах дозвілля та 134 закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням. Виявлено багато порушень, розповів під час засідання комісії ТЕБ і НС начальник відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС України у Львівській області Орест Галонько, інформує ГУ ДСНС у Львівській області.

 

За словами Ореста Галонька, найпоширенішими порушеннями правил пожежної безпеки у таких закладах є відсутність систем пожежної автоматики, невиведення сигналів спрацювання систем пожежної автоматики на пульти пожежного спостереження, захаращення шляхів евакуації або їхня невідповідність вимогам пожежної безпеки.

 

Під час перевірок часто виявляли, як електромережу експлуатують із порушенням вимог правил улаштування електромереж, а силові та освітлювальні електромережі не перевіряють на опір ізоляції, що може безпосередньо призвести до виникнення пожеж.

 

«693 освітні заклади не повністю забезпечені вогнегасниками, а в 850  закладах вогнегасники не пройшли необхідного обслуговування. На 101 об’єкті освіти виявлено, що внутрішній протипожежний водопровід несправний або шафи пожежних кранів не укомплектовані інвентарем для подачі води. Ще на 1306 об’єктах дерев’яні конструкції не оброблені вогнезахисним розчинами або не обладнані пристроями від прямих влучань блискавки», – зазначив Орест Галонько.  

 

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 2024 керівників та відповідальних посадових осіб. Також за результатами проведених перевірок підготовлено позовні заяви до суду щодо 21 об’єкта.

 

Як повідомляв Z, перевірку ініціювали в уряді після пожежі в торговому центрі в російському місті Кемерово, де загинули кількадесят дітей.

18.07.2018