ФСБ викрала документи місії ОБСЄ в Україні.

Зокрема, до рук російських спецслужбовців потрапила особиста інформація про учасників місії.

 

 

Про те, що російська розвідка отримала внутрішні документи команди спостерігачів ОБСЄ, котрі займаються моніторингом конфлікту на сході України, повідомила німецька телекомпанія ARD. Передовсім йдеться про досьє з особистою інформацією про працівників місії, включно з їхніми номерами телефонів, звичками, типами жінок, які їх приваблюють, фінансовим становищем і схильністю до вживання алкоголю. Найімовірніше, її викрав російський шпигун, котрий теж входив у склад місії ОБСЄ.

 

Окрім того, як повідомляли у телевізійній програмі Fakt ARD, наразі Федеральної служба безпеки Росії отримала в своє розпорядження внутрішні рапорти про інциденти в районах, контрольованих проросійськими сепаратистами, та повідомлення заступника голови місії Александра Гуґа (Alexander Hug). Також йшлося про викрадення аґентами ФСБ детальних планів спостережного обладнання ОБСЄ.

 

Спеціальна спостережна місія ОБСЄ в Україні висловила стурбованість у зв'язку зі шпигунською діяльністю, яка підриває їхню роботу. «Місія стурбована будь-яким ймовірним порушенням її безпеки і має намір ретельно вивчити всі твердження відповідно до встановлених процедур», – йдеться в заяві місії.

17.07.2018