Голову Перечинської РДА заарештували за вбивство двох жінок у аварії.

 

Голову Перечинської районної державної адміністрації Віктора Олефіра заарештували на 60 днів після того, як пізно ввечері 13 липня, перебуваючи за кермом позашляховика, він збив на смерть двох жінок (одна з жінок загинула невдовзі після аварії, життя іншої обірвалося пізніше в лікарні). Олефір перебував за кермом напідпитку, згідно з показами свідків та результатом перших експертиз. Автомобіль чиновника мав словацьку реєстрацію.

 

Як пише видання Мukachevo.net, рішення про взяття Олефіра під варту ухвалив Ужгородський міськрайонний суд.

 

Чиновник розкаявся у вчинку. "Я усвідомлюю негативні наслідки свого вчинку і прошу вибачення у потерпілих і їхніх родичів", – сказав Віктор Олефір на суді.

 

Напередодні прокурор Закарпатської області оголосив голові РДА про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого). 

 

Натомість голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив про те, що Олефіра вже відсторонили від посади.

 

Москаль також розголосив пікантний факт – за годину до смертельної аварії поліція нібито затримувала голову Перечинської РДА за іншу аварію в селі Ворочово, проте відпустила, бо не виявила потерпілих. "Смертельної аварії за участі голови Перечинської райдержадміністрації могло й не відбутися, якби поліція сумлінно виконувала свої службові обов’язки", – зазначив Москаль.

 

Натомість поліція Закарпаття такий закид спростовує: як заявив керівник обласного відділку Роман Стефанишин, дії правоохоронців були цілковито коректними. Водночас він не став заперечувати самого факту аварії.

 

"Того вечора на лінію «102» дійсно надходило повідомлення про ДТП в селі Ворочово Перечинського району. На місце події прибула поліція, проте учасників автопригоди на місці не було. Правоохоронці зв'язалися в телефонному режимі із заявником, і той пояснив, що допомога поліції йому не потрібна, з водієм автомобіля, який зачепив його транспортний засіб, він домовився усно і претензій не має", – виправдовуються в поліції.

 

16.07.2018