У Львові відкрили виставку, присвячену «Реквієму» Моцарта.

 

Сьогодні, 13 липня, у межах Другого фестивалю класичної музики LvivMozArt в Палаці Потоцьких відкрили виставку експонатів часів династії Моцартів «Реквієм як початок. Від нерозгаданих таємниць до музичного життя у Львові в першій половині XIХ ст», передає Дивись.Інфо.

 

В експозиції представлені унікальні історичні рукописи, ноти, матеріальні артефакти, портрет митрополита – предстоятеля Греко-Католицької Церкви кардина Михаїла Левицького та інші експонати.

 

Також тут представлена скрипка 1719 року з колекції Баворовських, яку створив найкращий австрійський майстер того часу Даніель Штадльман, яку, вочевидь, тримав у руках сам Моцарт.

 

За словами організаторів, ці та інші експонати розкривають музичну історію Львова першої половини ХІХ століття та одну із центральних подій цього періоду – виконання «Реквієму» у 1826 році, що символічним чином поєднало долі двох Моцартів у Львові.




У Львові відкрилася виставка, присвячена "Реквієму" Моцарта. Фото: Дивись.Інфо.

 

Як зазначила співзасновниця й арт-директорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів, вже традиційно спільно із Львівською національною галереєю мистецтв ім. Бориса Возницького готується виставка, у якій експоновані історичні документи, пов’язані з діяльністю Моцартів у Львові та з музичним життям міста.

 

За словами кандидатки мистецтвознавства Анни Банцекової, з одного боку, центром виставки є твір Моцарта, а з іншого метою експозиції є показати Львів у контексті європейської культурної традиції.

 

Сьогодні, 13 липня, у Львові розпочався фестиваль LvivMozArt, що триватиме до 22 липня.

13.07.2018