Дональд Трамп розкритикував Терезу Мей, розпочавши візит до Великої Британії.

Він також висловив побажання, щоби британський уряд очолив екс-міністр закордонних справ Борис Джонсон.

 

 

У четвер ввечері, 12 липня, через кілька годин після прибуття до Лондона з офіційним візитом президент США Дональд Трамп дав інтерв'ю британському таблоїду Sun, в якому він скритикував деякі важливі рішення прем'єр-міністра країни Терези Мей, пов'язані з виходом Об’єднаного Королівства з Європейської Унії.

 

Президент Трамп розповів, що Тереза ​​Мей не скористалася його порадою щодо підходу до перемовин про Brexit. «Вона вибрала інший шлях. Не можу сказати, що він дуже успішний. Той план виходу Великої Британії зі складу Євроунії, який обрав уряд прем'єр-міністра Терези Мей, негативно позначиться на майбутній торговельній угоду Об’єднаного Королівства і Сполучених Штатів. Якщо вони укладуть таку угоду, то ми будемо мати справу з Європейською Унією замість того, щоб мати справу з Великою Британією, тому це, можливо, вб'є угоду (між Вашингтоном і Лондоном, – Z)», – сказав Трамп. Вашингтон, за його словами, зараз вживає жорстких заходів щодо Євроунії, «тому що вони не ставилися по-чесному до США в питаннях торгівлі».

 

Дональд Трамп також заявив, що Борис Джонсон, який пішов з посади глави МЗС Великої Британії, став би «чудовим прем'єр-міністром», оскільки «володіє всіма рисами якісного керівника країни». Нагадаємо, що Джонсон подав у відставку саме через незгоду з «м’яким» планом виходу з ЄУ, який запропонувала Тереза Мей. Її концепція Brexit, зокрема, передбачає створення зони вільної торгівлі з Євроунією і спільні з Брюсселем правила щодо цього.

13.07.2018