БПП погодився відмовитися від одного члена ЦВК.

 

Фракція Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді пропонує зрезиґнувати з призначення членом Центральної виборчої комісії Ольги Лотюк – доцента кафедри конституційного й адміністративного права Київського національного університету ім. Шевченка. У такий спосіб, у президентському поданні, вважайте, залишиться 13 претендентів – акурат на 14 позицій.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

"У цій залі ми будемо виключати з цього списку Лотюк Ольгу Степанівну", – сказав голова фракції БПП з трибуни Верховної Ради на засіданні у четвер.

 

Нагадаємо, 5 липня народні депутати відмовилися розпочати процедуру звільнення членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився.

 

У відповідь фракція БПП відмовилася від голосувань у ВР, доки народні депутати не повернуться до розгляду питання оновлення складу Центрвиборчкому.

 

9 липня голова українського парламенту Андрій Парубій повідомив, що збирає пропозиції від різних фракцій про те, як вийти з кризи. Зокрема, в парламенті запропонували ідею збільшити кількість членів ЦВК, що дасть можливість збільшити число вакантних посад у ній і призначити всіх 14 кандидатів, внесених президентом – або, інакше кажучи, врахувати захцянки політиків щодо квот.

 

12.07.2018