Антикорупційна прокуратура закрила справу проти сина Авакова.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження у "справі наплічників Авакова" стосовно двох основних фіґурантів – Олександра Авакова та екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

 

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

 

Аваков під вартою

 

Аваков-молодший та Чеботар виходять з-під кримінального переслідування, адже всю провину взяв на себе тертій із фіґурантів справи.

 

"Згідно з рапортом детектива НАБУ, ввечері 11 липня йому зателефонував прокурор САП Василь Кричун і повідомив, що виніс постанову про закриття кримінального провадження стосовно підозрюваних екс-заступника міністра внутрішніх справ та фізичної особи – близького родича очільника МВС України, які, на думку слідства, організували закупівлю рюкзаків для потреб МВС із порушеннями. Щодо третього підозрюваного, представника фірми-переможця, яка мала поставити ці рюкзаки, то він висунув версію про одноосібне вчинення кримінального правопорушення", – зазначає Антикорупційне бюро.

 

Таке рішення САП, на думку детективів НАБУ, є "незрозумілим і непослідовним", адже у квітні цього року детективи НАБУ разом із прокурорами САП прийняли рішення про те, що всі докази здобуто, і відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення. Після цього на вимогу прокурорів детективи підготували об’ємний реєстр та обвинувальний акт стосовно всіх трьох підозрюваних.

 

12.07.2018