Суд у Німеччині дозволив екстрадицію Карлеса Пучдемона.

Тепер доля колишнього голови женералітету Каталонії залежить від німецької прокуратури.

 

 

Вищий земельний суд Шлезвіґ-Гольштайну визнав допустимим депортацію колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона (Carles Puigdemon) до Іспанії. Підставою для цього може слугувати одна зі статей звинувачення, а саме – про розтрату державних коштів. Про це повідомило німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

 

Водночас суд відхилив можливість видати Пучдемона іспанській владі за іншою статтею звинувачення – про організацію заколоту. Це пов'язано з тим, що такого складу злочину немає в кримінальному кодексі Німеччини. Таким чином клопотання іспанської прокуратури задоволено лише частково.

 

Екс-прем'єр Каталонії наразі перебуває в Німеччині під підпискою про невиїзд. Судовий вердикт допускає, що він може поки що залишатися на свободі. Генпрокуратура Шлезвіґ-Гольштайну найближчим часом вирішить, чи санкціоновувати екстрадицію.

 

Карлеса Пучдемона, котрий восени 2017 організував і провів референдум про незалежність Каталонії, звинувачують у порушенні іспанської Конституції. Він був заарештований 25 березня в німецькій федеральній землі Шлезвіґ-Гольштайн, на шляху з Данії до Бельгії. Після майже двох тижнів, проведених у в'язниці в Ноймюнстері, 55-річний політик був шостого квітня звільнений під підписку про невиїзд і великий заставу.

12.07.2018