Луценко ліквідував департамент спецрозслідувань Горбатюка.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко ліквідував департамент спеціальних розслідувань ГПУ, очолюваний Сергієм Горбатюком, створивши натомість управління.

 

Про це йдеться у наказі про організаційні зміни в структурі та штатному розписі, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

 

Так, наказом генерального прокурора ліквідовано 4 самостійні структурні підрозділи ГПУ: департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; департамент спеціальних розслідувань; управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями; управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

 

Натомість у структурі ГПУ утворено управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ з тією ж штатною чисельністю, що й однойменне управління у складі колишнього департаменту спеціальних розслідувань.

 

Відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань включено в якості окремого підрозділу до департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань.

 

Окрім того, на базі двох ліквідованих підрозділів утворено два нові управління у складі головного слідчого управління ГПУ: управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

 

При тім, як пояснила "Українській правді" прес-секретар Луценка Лариса Сарган, державні службовці, які обіймали посади в ліквідованих структурах, займуть відповідні посади в новостворених. У тому числі й Горбатюк, який тепер замість департаменту очолюватиме управління.

 

Сам Сергій Горбатюк вважає, що його прагнуть усунути від розслідування.

 

"Ліквідував. Підстав ніяких не було. Ніякої оптимізації і покращення – виключно намагання усунути від прийняття рішень у кримінальних провадженнях, які керівництво хоче загробити", – зазначив він.

 

Горбатюк додав, що йому ще не пропонували посади. "Певно, в слідчому управлінні запропонують", – припустив він.

 

12.07.2018