Холодницький не хоче йти із посади "обпльованим".

 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький відкинув закили про те, нібито САП затягує розслідування резонансних корупційних справ, і пояснив проблему затягування недостатньо професійною роботою Національного антикорупційного бюро України.

 

Про це Холодницький заявив у інтерв'ю "Німецькій хвилі"

 

З його слів, детективи НАБУ неодноразово подавали неправильно оформлені матеріали справ, з якими прокурори САП мають іти до суду, а іноді і змінювали перелік документів, переданих прокурорам САП. 

 

"Прокурорам САП в голову не могло прийти, що протоколи негласних слідчих розшукових дій не можуть відповідати записам, які були записані... У мене на столі лежить проект підозри, за який два роки тому мене змішували з лайном, що я там гальмую все, що тільки можна. Але, вибачте, там 196 граматичних помилок на 11 аркушах. І коли прокурор каже, я ж з таким не піду в суд, детектив відповідає прокуророві: "Так напишіть, як вам зручніше", – обурився керівник САП.

 

Холодницький сказав, що він не згоден із огульними звинуваченнями, і порівняв окремі практики НАБУ з радянськими.

 

"Мені кажуть: ні, давайте всіх суддів оголосимо злочинцями, а там потім щось під них підкопаємо. В когось машина, в когось квартира, хтось з кимось в інтимних відносинах, і це будемо потім використовувати. Я не хочу так працювати, бо це не є метод новостворених органів – це методи НКВС, це методи радянських спецслужб, так не можна працювати", – сказав Холодницький.

 

Очільник Антикорупційної прокуратури заперечив твердження Артема Ситника, нібито прокурори САП мстяться детективам НАБУ.

 

"Мститися? Ну, у людини просто параноя, йому всі мстяться, за ним всі стежать, його всі прослуховують. Людині треба буде до психіатра сходити", – відрубав прокурор.

 

Керівник Антикорупційної прокуратури визнав, що аудіозаписи у справі, яку нині розглядає кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (записи у кабінеті Холодницького), мають голос, "схожий" на його голос, однак до оголошення висновків слідства Холодницький не збирається нічого коментувати. Він допускає, що "в певних випадках" ним "було допущено міцне слівце".

 

Відповідаючи на питання про ймовірність відставки, Назар Холодницький сказав: "Скажу відверто, є моральна втома, є бажання щось змінити – в тому числі, у своєму житті, але не піти опльованим, тому що так комусь захотілось".

 

11.07.2018