Лондон звинуватив Росію у вбивстві британської підданої.

Міністр оборони Великої Британії вважає, що Росія вчинила хімічну атаку на британській території.

 

                                              Ґевін Вільямсон

 

Росія винна в смерті британки Дон Стерджес, котра померла від отруєння «Новичком». Про це в понеділок, дев’ятого червня, заявив міністр оборони Об’єднаного Королівства Ґевін Вільямсон (Gavin Williamson), відповідаючи в парламенті на запитання про наявність загрози для населення. «Проста істина полягає в тому, що Росія скоїла атаку на британській території, яка призвела до загибелі британської громадянки», – цитує слова Вільямсона телерадіокомпанія ВВС.

 

Нагадаємо, що 44-річна Дон Стерджес і 45-річний Чарлі Роулі з Еймсбері були шпиталізовані 30 червня з симптомами, схожими на ті, які з'являються внаслідок отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новичок». Спочатку лікарі припускали, що причиною недуги стало вживання обома неякісних наркотиків або передозування. Згодом стало зрозуміло, що постраждалі зазнали дії хімічної зброї.

 

Постраждалим надавали медичну допомогу в тій же клініці в Солсбері, де лікували Сергія і Юлію Скрипалів. За припущеннями британських ЗМІ, Стерджес і Роулі могли наткнутися на контейнер, в якому до Солсбері був доставлений «Новичок», або шприц із залишками речовини.

 

Дев’ятого липня стало відомо, що Дон Стерджес померла. Роулі перебуває в критичному стані. Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей висловила співчуття родині й друзям Стерджес.

10.07.2018