Івано-Франківщина отримала субвенцію на будівництво біатлонного комплексу.

 

Сьогодні, 9 липня, в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася нарада щодо будівництва в області сучасного біатлонного комплексу. На його будівництво з державного бюджету виділено субвенцію в розмірі 50 млн грн, передає IA ZIK.

 

Для комплексу вже обрали ділянку на території Поляницької сільської ради. Планується, що тут будуть зведені стадіон, лижна траса, стрільбище й адмінбудівля. Комплекс має відповідати міжнародним стандартам для проведення змагань найвищого рівня.

 

Представники Федерації біатлону України запевнили, що запропонована ділянка за технічними, геологічними, геодезичними та іншими параметрами підходить для облаштування майбутнього біатлонного комплексу. Також досягнуто домовленості про те, що Федерація біатлону надасть офіційні рекомендації щодо співпраці з проектними інституціями щодо укладання договору на виготовлення проектно-кошторисної документації.

 

Усі роботи зі зведення комплексу куруватиме представник Міжнародного союзу біатлоністів.

 

Раніше з державного бюджету виділено субвенції низці міст для будівництва спортивних комплексів, зокрема 70 млн грн отримав Львів.

09.07.2018