Володимира Балуха засудили до 5 років колонії.

 

Роздольненський суд кримської окупаційної адміністрації засудив українця Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу у 10 тисяч рублів (приблизно 4 тисячі гривень) у другій кримінальній справі "про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання".

 

Як повідомляє видання "Крим.Реалії", активіста засудили до тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

 

 

У вироку суддя зазначила, що Балух скоїв злочин у зв'язку з "неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами".

 

2 липня російський прокурор попросив 4 роки колонії загального режиму за звинуваченням Балуха в дезорганізації роботи ІТТ, а з урахуванням першої кримінальної справи – 6 років колонії загального режиму і штрафу на 10 тисяч рублів.

 

Нову справу проти активіста порушили через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цім сам активіст скаржиться, що Ткаченко напав на нього.

 

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в анексованому Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу розміром у 10 тисяч рублів.

 

Балуха почали переслідувати після того, як він вивісив прапор України на подвір'ї свого будинку.

 

Експерт Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін заявив, що вирок Володимиру Балуху є розправою. "Це однозначна розправа над активістом за його позицію: за те, що він не припинив боротьби після оголошення першого вироку, за те, що він не пішов на поступки, не визнав своєї «провини», не розкаявся. Тепер найважливіше, куди його відправлять відбувати покарання. Чи буде це Крим, або територія Росії. Для Володимира це буде дві великі різниці. Якщо в Росії, то його ніхто не зможе відвідати – ні дружина, ні мама", – сказав Чекригін.

 

05.07.2018