Департамент Генпрокуратури заборонив будівництво Музею Майдану.

 

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України видав припис про заборону будівництва музею та меморіалу Революції гідності на вулиці Інститутській у Києві.

 

Про це в інтерв'ю "Громадському радіо" розповів директор музею Ігор Пошивайло.

 

Проект-переможець у конкурсі на найкращу ідею Музею Революції гідності

 

"Фактично, постанова забороняє будь-які дії: від зміни об’єктів, заборони знесення малих архітектурних форм до заборони насаджень", — сказав Пошивайло.

 

Керівник департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк сказав у коментарі аґенції "Укрінформ", що призупинення проекту потрібне для завершення слідчих експериментів. "Будувати музей не забороняли. Тимчасово, до завершення слідчих експериментів, прокурор видав заборону на зміну ландшафту", – заявив Горбатюк.

 

Він додав, що слідчі експерименти планують завершити упродовж 2-3 місяців.

 

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович розкритикував припис Сергій Горбатюка й звинуватив департамент спецрозслідувань у невмінні завершити слідство.

 

"Хто досі не спромігся виконати свою роботу, зробити те, що вимагало суспільство, – покарати винних у вбивствах на Майдані, вирішили зупинити будову Меморіалу Героїв Небесної сотні... Воістину, непокаране зло зростає", – обурився В'ятрович у своєму дописі на Facebook

 

Нагадаємо, 27 червня конкурсна комісія визначила переможця на проект Музею Революції гідності. 20 лютого журі вибрало проект меморіального комплексу, котрий передбачатиме облаштування простору довкола музею (липова алея, стела пам'яті, сад).

 

05.07.2018