Колишній директор НСТУ Львівщини поновився на посаді керівника UA:Львів.

 

Пустомитівський районний суд Львівщини задовольнив позовні вимоги колишнього директора Львівської філії НСТУ Михайла Хвойницького та поновив його на посаді директора філії.

 

Суд визнав незаконним та скасував наказ філії публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" "Львівська регіональна дирекція" від 29.03.2018 року, яким Михайла Хвойницького звільнили з роботи, повідомляє Zaxid.NET.

 

 

Суддя Пустомитівського райсуду Дмитро Кукса поновив Михайла Хвойницького на посаді директора філії та зобов'язав НСТУ виплатити Михайлу Хвойницькому 27,4 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу. НСТУ також має відшкодувати йому 12,1 тис. грн витрат на правову допомогу.

 

Рішення суду може бути оскаржене протягом 30 днів з дня його оголошення. Законної сили рішення Пустомитівського райсуду набуває після закінчення терміну подання апеляції.

 

У коментарі ZAXID.NET голова НСТУ Зураб Аласанія сказав, що апеляція на це рішення уже подана. Він також уточнив, що у структурі філій НСТУ уже немає посади директора.

 

На львівському телебаченні Михайло Хвойницький працював з 18 років, почавши з посади асистента телеоператора у 1974 році. У 1990 році перейшов на роботу як телеоператор в одну з перших в Україні недержавних телекомпаній "Міст", яку згодом і очолив.

 

У 2004-2011 роках очолював обласну комунальну телекомпанію "Львів-ТБ".

 

Нагадаємо, що зараз у структурі телеканалу немає посади директора, філії НСТУ зараз очолюють продюсери та менеджери.

 

Продюсеркою Львівської регіональної дирекції Національної суспільної телерадіокомпанії (UA: Львів) є Уляна Антоник. Вона працювала, зокрема, на радіо "Львівська хвиля", телеканалі ZIK, з 2014 року працювала програмною директоркою львівської FM-радіостанції "Вголос".

 

Менеджером Львівської філії суспільного телебачення є Олександр Бузюк із Рівного, який раніше очолював "Громадське радіо".

 

05.07.2018