Омбудсмен пообіцяла Росії дзеркальну відповідь.

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наполягатиме на тому, аби допуск російського омбудсмена до тих громадян, які цікаві Москві, відбувався лише на основі "дзеркальності, синхронності та взаємності".

 

Про це вона сказала на засіданні погоджувальної ради парламенту, інформує аґенція УНІАН. "Інакше не може бути ніяк", – наголосила Денісова.

 

 

Омбудсмен зазначила, що Росія порушила домовленості щодо відвідин українських політв'язнів і її не допустили до жодного з них.

 

"Ключова мета моєї поїздки була в тому, щоб переконати всіх наших політв'язнів, що ми за них боремося. І я думаю, що вона була досягнута... Ми боремося за них – і поборемо”, – запевнила Денісова.

 

"Я продовжую роботу щодо створення «дорожньої карти». Вони говорили про якісь меморандуми, якісь графіки, у яких, починаючи, наприклад, з серпня, а може, з вересня, почнемо відвідувати наших громадян. У нас голодує чотири. Якщо вони забули про це, то ми про це не забули", – сказала уповноважена.

 

Людмила Денісова повідомила, що планує зустріч із послами Європейського Союзу, під час котрої поінформує про ставлення в Росії та в окупованому Криму до громадян України.

 

Крім того, вона планує зустрітися з комісаром з прав людини у Раді Європи. “І я буду їй пропонувати, щоб разом поїхати до Олега Сенцова, до Володі Балуха, до Клиха, до Куку нашого, який теж голодує вже в Ростові, і тому разом давайте зробимо це”, – сказала омбудсмен.

 

02.07.2018