Негода на Івано-Франківщині затопила будинки і травмувала людей.

 

Унаслідок учорашніх сильних опадів на Івано-Франківщині підтоплено 79 житлових будинків, 9 адміністративних і виробничих приміщень підприємств та організацій, 54 присадибні ділянки, розміщені у низинних частинах територій. З двох підтоплених житлових будинків та 1 мікроавтобуса евакуйовано 4 людини, інформує ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

 

Так, у Калуші дощові води не лише залили вулиці, під’їзди окремих багатоповерхівок та помешкання, але й спричинили підняття рівня воді у річці Лімниця, що ледь не змила мікроавтобус, в якому перебували люди. Захоплених у пастку витягали рятувальники.



Фото: Facebook.

 

У Снятині та на Тлумаччині з підтоплених будинків евакуйовано старшу жінку та 11-річну дитину.

 

В Богородчанах рятувальники витягнули з води 5 легковиків, один – у Болехові. А в Богородчанському районі, у селі Глибоке, блискавка вдарила двох жінок – 33-х і 25-ти років, які зараз перебувають у лікарні в середному стані важкості.


Фото: Facebook.

 

До проведення робіт з відкачування води залучено 11 одиниць техніки та 65 чоловік особового складу підрозділів У ДСНС в області.

 

В районах області працюють мобільно-оперативні групи територіальних підрозділів УДСНС в області. З метою координації дій сил цивільного захисту міста Калуш під час надання допомоги населенню при ускладненні оперативної обстановки працює мобільно оперативна група У ДСНС в області.

 

Ситуація перебуває на особливому контролі Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

 

За інформацією Укргідрометцентру, 29–30 червня в західних регіонах очікуються сильні та дуже сильні дощі, що спричинить підйом води у річках Дністер, Сян, Прут та Сірет.

 

У ДСНС уточнили, що очікується підойм рівня води на 0,5–1,5 метра, а в мiсцях звуження русел – до 2,5 метра. Рятувальники попереджують, що можливий вихід води на заплаву та утворення локальних селевих потоків.

 

Як повідомляв Z, учора також затопило Івано-Франківськ.

29.06.2018