У Жовкві 2 дні триватиме королівська вечірка для реклами «ідеального міста».

 

Завтра, 30 червня, у Жовкві на Львівщині розпочнеться фестиваль «ГазонПаті у Короля На Хаті», що триватиме до 1 липня з концертами, історичними боями та фуд-зоною, повідомляють організатори на сторінці події в мережі Facebook.

 

«У стінах Жовківського замку, що був улюбленою резиденцією польського короля Яна ІІІ Собеського, відбудеться королівський фестиваль, що поверне сучасників у минуле. Тут відбудеться реконструкція історичних боїв, історичний квест, а гостей вітатимуть сам "володар" замку зі своєю королевою», – розповіли організатори.


 

Захід відбудеться за підтримки місцевої влади та бізнесу, що хочуть популяризувати «ідеальне місто» та його пам`ятки. Організатори зазначають, що Жовква збудована за концепцією «ідеальних міст» доби Ренессансу, що полягала у створенні збалансованої структури міста – кожному архітектурному об'єктові відводилося певне розміщення відносно інших. Тут зосереджені десятки неповторних архітектурних пам`яток, серед яких костел святого Лаврентія, дерев'яний храм Пресвятої Трійці, занесений до списку історичної спадщини ЮНЕСКО, старовинна синагога, аркадні галереї, що дають змогу перебувати на площі за будь-якої погоди.

 

Гостей фестивалю пригощатимуть козацьким кулішем, потішать рок-музикою, спортивними забавами, навчать середньовічних танців та покажуть їм грандіозне світлове шоу.

 

Вхід на фестиваль безкоштовний.

29.06.2018