12 приватних клінік уклали контракти на безкоштовне обслуговування.

 

Національна служба здоров'я України уклала договори з дванадцятьма приватними клініками та лікарями-підприємцями у різних реґіонах України для надання послуг первинної медичної допомоги.

 

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"Чи ви знали, що можете обрати свого лікаря в приватних клініках? Таку можливість ми закладали від самого початку трансформації системи охорони здоров’я і нарешті можемо оголосити офіційно... Це означає, що кожен може обрати там свого лікаря так само, як у комунальній амбулаторії чи поліклініці, та лікуватися безоплатно", – прокоментувала очільниця міністерства.

 

"Всі пацієнти, які підписали там декларації з лікарями, отримуватимуть послуги первинної медичної допомоги безоплатно, адже за них заплатить Національна служба здоров’я", – додала Уляна Супрун.

 

Керівниця МОЗ підкреслила, що завдяки трансформації системи охорони здоров’я держава вперше починає спрямовувати фінансування і до приватних медзакладів.

 

"Це приклад роботи принципу “гроші за пацієнтом”, коли держава дає можливість пацієнту обирати, де лікуватися, та оплачує його вибір", – прокоментувала вона.

 

Декларацію можна підписати з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром у приватних клініках Києва, Харкова, Житомира та Дніпра. Серед невеликих міст – Нова Каховка (Херсонщина), Кролевець (Сумщина), Мирноград (Донеччина), Світловодськ (Кропивниччина), Христинівка (Черкащина), Бершадь (Вінниччина). А також у селі Слобідка на Львівщині.

 

29.06.2018