Ердоґан впевнено перемагає на президентських виборах у Туреччині.

 

Так само позаконкурентним лідером стала і керована ним Партія справедливості і розвитку.

 

 

Президентські вибори в Туреччині відбулися в неділю, 24 червня. Президент країни Таїп Реджеп Ердоґан лідирує на виборах глави держави за підсумками підрахунку 70 відсотків бюлетенів. Він набирає понад 55 відсотків голосів. За його основного суперника – кандидата від Народно-республіканської партії (НРП) Мухаррема Індже – проголосувало приблизно 29 відсотків виборців, котрі прийшли на дільниці. Загалом у президентських перегонах брали участь шість кандидатів.

 

Теоретично можна поки що говорити про ймовірність другого туру. Він відбудеться восьмого липня, якщо після підрахунку всіх бюлетенів жоден з кандидатів не подолає 50-відсоткового бар'єру. Хоча більшість експертів схильні вважати, що Ердоґану для перемоги вистачить й одного туру.

 

На парламентських виборах, які також відбулися 24 червня, лідирує Партія справедливості і розвитку під головуванням Ердоґана. Її підтримали, згідно з попередніми підрахунками, приблизно 47 відсотків турків. У провідної опозиційної сили – Народно-республіканської партії – 19 відсотків. Прокурдська Партія демократії народів набирає дев'ять відсотків голосів.

 

Виборчі дільниці закрилися о 17:00 за місцевим часом. Виборча фреквенція зберігалася на досить високому рівні й для обох голосувань сягнула близько 87 відсотків. Про це повідомив телеканал ORF з покликом на дані Вищої виборчої комісії Туреччини.

24.06.2018