Рейтинг Володимира Путіна стрімко понизився.

Причиною цього соціологи вважають пенсійні реформи і зростання цін на бензин.

 

 

Про падіння рейтингу президента Росії Володимира Путіна свідчать свіжі результати соціологічних дослідження Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД). Згідно з даними ВЦВГД, за тиждень рівень схвалення діяльності шефа Кремля впав на п’ять відсоткових пунктів і за середнім значенням становить 72,1%. При цьому зниження рейтингу з травня сягнуло 8,2 відсоткового пункта.

 

Роботу російського прем'єр-міністра позитивно оцінили 38,5% респондентів. Тижнем раніше діяльність Дмитра Медведєва схвалювали 41,7% респондентів, а місяцем раніше – 45,4%.

 

Діяльність уряду схвалили 44,7% опитаних. Тижнем раніше цей показник становив 47,1%, місяцем раніше – 52,3%.

 

Як зазначає експерт ВЦВГД  Михайло Мамонов, на зниження показників вплинули, зокрема, зростання цін на бензин і «відсутність оперативної та адекватної, на думку росіян, реакції уряду на цю ситуацію».

 

Ще однією причиною зниження довіри до влади Мамонов назвав пропозицію про підвищення пенсійного віку в Росії. «Вона з настороженістю сприйнята суспільством, і це цілком природно. В умовах фрагментарності картини змін, незрозумілості механізмів реалізації зберігається негативне ставлення. Це впливає на ставлення до влади. Не виняток – і президент країни, тим більше, що після виборів запити до президента традиційно посилюються», – зазначив Мамонов.

22.06.2018