Німеччині загрожують чергові кібератаки з Росії.

Про це заявив керівник німецької спецслужби.

 

 

За словами голови Федерального відомства охорони конституції (Bundesamtes für Verfassungsschutz – BfV) Ганса-Ґеорґа Маасена (Hans-Georg Maaßen), загроза шпигунства і саботажу в інтернеті стає чимраз поважнішою. «Поточного року ми, як і раніше, бачимо тенденцію зростання кількості і якості проведених спецслужбами кампаній», – заявив він в інтерв'ю виданню Neue Presse, опублікованому в четвер, 21 червня.

 

Особливо активно, за словами Маасена, кібератаки здійснюють розвідувальні й безпекові служби Росії, Китаю та Ірану; в числі інших, вони спрямовані проти Німеччини. Він, зокрема, звинуватив Росію у гакерській атаці на систему електропостачання в Німеччині. «Modus operandi насправді, як і багато інших доказів, вказують на російське керування цією агресивною кампанією», – зазначив Маасен, котрий наразі перебуває в Потсдамі, де бере участь у дводенній конференції з питань національної кібербезпеки.

 

У зв'язку з цим керівник німецької спецслужби вказав на необхідність вживати заходів щодо захисту від кібератак. «Наша демократія не закінчується в аналоговому світі, вона повинна бути здатна до оборони і в кіберпросторі. Щоб залишатися вільними і незалежними, держави повинні сміливо і рішуче міняти систему своєї безпеки відповідно до технічного поступу», – закликав Маасен.

21.06.2018