Уряд затвердив план боротьби з контрабандою.

 

Кабінет Міністрів України затвердив план боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. 

 

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

 

"За цей рік зявилися нові схеми, за які треба жорстоко карати. Сьогодні презентую чіткий план дій, і провідна роль належить МВС, ДФС, Національній поліції", – сказав голова уряду.

 

Гройсман навів приклади таких корупційних схем.

 

"Перша схема – оформлення транспортних засобів як порожніх. Наприклад, мікроавтобус забитий коштовним товаром, а його за змови структур, які задіяні у митному оформленні та супроводженні товарів, оформлюють як порожній, тобто нуль гривень потрапляє до бюджету", – обурився він.

 

"Друга схема – так звані «піджаки»: коли фура коштовного товару перевозиться фізособами по нормі на кожну, не сплачуючи належних податків", – сказав голова уряду. 

 

Премєр-міністр також назвав такі схеми, як підроблення документів на дорогі товари, внаслідок чого їх перевозять як низьковартісні, використання офшорних компаній для повернення конфіскованого на митниці товару та "чорна контрабанда" через лісополоси, незаконне ввезення нафтопродуктів на територію України.

 

"Ще одна схема – шостий метод розрахунку митної вартості. Тобто є п'ять методів розрахунку митної вартості, а шостий – інший, невизначений, і його часто використовують для того, щоб приховати контрабанду", – сказав Гройсман. 

 

Він наголосив, що всі ці схеми будуть ліквідовані за умови належної роботи правоохороних органів. 

 

"Я хотів би, щоб кожен, хто взяв хоча би гривню від цих оборудок, був затриманий і арештований", – наголосив прем'єр-міністр. 

 

Раніше голова уряду повідомляв, що Кабмін за участі Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Державної фіскальної служби, Служби безпеки України напрацювали план дій, спрямований на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. 

 

20.06.2018