Порошенко погодився з МВФ щодо зміни закону про Антикорупційний суд.

 

Президент України Петро Порошенко та директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард погодилися з потребою змінити нещодавно прийнятий закон про Вищий антикорупційний суд України, аби усунути в ньому норму про розгляд апеляцій на теперішні справи НАБУ в судах загальної юрисдикції, а не апеляційній палаті майбутнього ВАКС.

 

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті МВФ.

 

 

"Я підбадьорена прийняттям закону про Вищий антикорупційний суд українським парламентом, що є істотним кроком уперед у боротьбі влади з корупцією. Новий закон прокладає шлях для створення незалежного та сильного антикорупційного суду, який спільно з теперішніми інституціями (Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура) долучиться до встановлення справедливості та забезпечення відповідальності, що їх вимагає народ України від своїх державних службовців", – заявила Крістін Лаґард.

 

Директор-розпорядник МВФ відзначила лідерство президента, "котре зумовило ухвалення закону", і привітала наміри Петра Порошенка налагодити роботу суду до кінця року.

 

"Ми погодилися з тим, що дуже важливо парламентові невідкладно прийняти додатковий закон для фактичного створення суду, як і схвалити зміни для відновлення норми щодо розгляду Вищим антикорупційним судом всіх належних йому за юрисдикцією справ, зокрема апеляцій щодо відповідних рішень, винесених судами першої інстанції", – наголосила Лаґард. 

 

Очільниця МВФ також повідомила про порозуміння з Порошенком щодо подальшої співпраці, зокрема з Кабінетом Міністрів, щодо імплементації інших пунктів домовленостей – передусім стосовно цін на газ та бюджетної політики, котрі "є критично важливими для завершення поточного перегляду програми МВФ".

 

20.06.2018