"Стережіться!": Уряд розробив план боротьби з "тіньовою" митницею.

 

Кабінет Міністрів України готується презентувати план дій, спрямований на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.

 

Основні пункти плану підготували у понеділок під час спеціальної наради за участю керівництва Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Державної фіскальної служби, Служби безпеки України, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

"План у нас готовий. Ми презентуємо його. Але попереджаю всіх уже: стережіться і починайте служити державі. Кожна гривня має бути в бюджеті. Це принципово важливо і для мене як прем’єр-міністра, і для всіх учасників сьогоднішньої координаційної наради", – заявив голова уряду.

 

Прем'єр запевнив, що весь силовий блок засвідчив "повну готовність і рішучість боротьби з контрабандою", адже існування "такого ганебного явища" впливає на розвиток економіки, руйнує промисловість.

 

"Наше об’єднання дасть можливість нам жорстко карати всіх тих, хто має стосунок до контрабанди. Будемо знищувати тіньові схеми і залучати кожну гривню до бюджету", – пообіцяв Гройсман.

 

Зі слів голови уряду, минулого року заходи з протидії контрабанди дали додатково до бюджету 70 млрд грн. "Переконаний, що десятки мільярдів ще в кишенях тіньовиків – тих, хто займається схемами, дахує контрабанду. Розуміємо, що там гуляють крупні рибини, яких треба виловити і навести порядок", – затявся прем'єр-міністр.

 

18.06.2018