600 тис. мешканців Львівщини вже обрали сімейного лікаря.

 

Майже 600 тис. мешканців Львівської області вже підписали декларації зі сімейними лікарями, розповіла головний лікар Миколаївської ЦРЛ Ірина Хрущ, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

«Станом на сьогодні на Львівщині вже підписали 591 191 декларацію. У системі E-Health зареєстровано 118 лікувальних закладів і 1482 лікаря, які можуть обиратися для надання медичної допомоги», – повідомила Ірина Хрущ.

 

Як розповіли у прес-службі Львівської міськради з посиланням на головного медика міста Володимира Зуба, у Львові декларацію з обраним лікарем уже підписали понад 250 тис. містян.

 

«На сьогодні у Львові підписано понад 250 тис. декларацій про вибір сімейного лікаря. Лідерами процесу залишаються наші великі установи — це 1-ша міська лікарня імені Князя Лева, 5-та міська поліклініка і 2-га міська поліклініка», – розповів Володимир Зуб, зазначивши, що у Львові офіційно зареєстровано 750 тис. мешканців.

 

Він нагадав, що в поліклініках діють спеціальні консультативні пункти, в яких інформують та консультують містян, як обрати сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, і що потрібно для того, щоби укласти з ним декларацію.

 

У кожному закладі розміщена інформація про сімейних лікарів — досвід роботи, освіта тощо, також вся інформація про сімейних лікарів розміщена на сайтах установ.

 

І у Львові, і в області вже є лікарі, з якими підписали і 1500, і 1800 декларацій. Ліміт для одного лікаря – 2 тис. пацієнтів.

 

Процес підписання декларацій стартував у квітні і триватиме доти, доки всі не знайдуть свого лікаря і не підпишуть з ним декларацію.

 

Підписати декларацію з лікарем може кожен у будь-якому медичному закладі, незалежно від місця свого проживання чи реєстрації, якщо цей медичний заклад підключено до системи «Електронне здоров’я» та позначено наліпкою «Тут можна обрати свого лікаря». Декларація підписується безстроково, але пацієнт може обрати іншого лікаря, підписавши з ним декларацію – зміни автоматично зафіксуються в електронній системі.

 

Для того, щоб обрати свого лікаря, потрібно:  взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон і прийти до фахівця та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря дитині (педіатра) необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Декларацію з лікарем у цьому випадку підписує один із батьків або інший законний представник дитини.

 

До обов’язків вашого лікаря входить: лікування та обстеження, призначення необхідних аналізів, направлення до профільних спеціалістів, вакцинація, профілактика захворювань, видача рецептів, медичних довідок та лікарняних листків.

18.06.2018