Уперше за 79 років Підгорецький замок запрошує відвідувачів.

 

Уперше від 1939 року відвідувачі можуть потрапити всередину Підгорецького замку, повідомили у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Возницького.

 

«Підгорецький замок поволі повертається із забуття і вперше після 1939 року гостинно відчиняє двері палацу для відвідувачів.

 

Відтепер можна потрапити в Китайський кабінет, пройтися Золотою, Кармазиновою та Обідньою (з ХІХ ст. знаною як Лицарська) залами і побачити картини, які прикрашали раніше стіни палацу», – ідеться в повідомленні.


Тарас Возняк, директор Галереї мистецтв, під час відкриття вернісажу. Фото: ЛНГМ.

 

В експозиції представлені копії полотен роботи Шимона Чеховича, Гіацинта Олесінського, Якоба Йорданса, Шарля Ле Бруна, Яна Де Баана, Пьєтро Бьянчі, Олександра Григлевського, Джованні Баттісто Клементі, Йозефа Грассі та інших італійських, австрійських, польських, французьких, нідерландських художників, якими славилася колекція.

 

Музейники зазначають, що розмістити в замку оригінали не дозволяє передусім стан будівлі.

 

«Однак це тільки початок ревіталізації замку. На жаль, історія суворо обійшлася з цією перлиною епохи ренесансу: колекція розпорошена по музеях і континентах, частина її фатально знищена, будівля нещадно зруйнована. Зокрема, в палаці збереглися лиш монументальні портали і камін з чорного мармуру. А в архівах віднайшли старі світлини, на яких можна побачити велич і красу замку, які теж представлені на виставці «Історія забуття. Виставка копій із колекції Підгорецького замку», – додали у Галереї.



Вернісаж у Підгорецькому замку. Фото: ЛНГМ.

 

Відвідати Підгорецький замок і його виставку можна з вівторка до п’ятниці з 11:00 до 16:30, в суботу і неділю – з 10:00 до 17:30.

 

Вартість квитка для входу на територію становить 30 грн для дорослих і студентів, 9 грн для дітей, екскурсія для дорослих вартує 60 грн, для студентів і дітей – 30 і 15 грн відповідно.

 

Квиток на виставку для дорослих коштує 30 грн, екскурсія – 150 грн, для дітей – 9 і 30 грн відповідно, для студентів – 30 грн за квиток і 90 грн – за екскурсію.

 

У понеділок замок зачинений для відвідувачів.

18.06.2018