Під час "маршу рівності" відбулися сутички.

 

У Києві 17 червня під час "маршу рівності" відбулися сутички між прибічниками націоналістичних сил, котрі намагалися завадити акції "Київпрайд", та поліцією – було кількадесят затриманих.

 

Як повідомило "Громадське", хода вирушила о 10-й ранку від Національної опери України.

 

 

Перед проведенням маршу група осіб намагалася перекрити шляхи проведення заходу. Поліція взяла протестувальників в облогу, під час цієї операції відбулися сутички.

 

Правоохоронці поінформували про затримання 57 осіб.

 

Начальник Національної поліції Києва Сергій Князєв повідомив, що під час акції "не було ніяких грубих порушень громадського порядку взагалі", і додав, що пишається діями поліціянтів.

 

Голова столичної поліції Андрій Крищенко не вбачає у діях підлеглих порушень закону. З його слів, застосування протестувальниками сльозогінного газу підтверджує їхню налаштованість на сутички і виправдовує дії правоохоронців.

 

 

Станом на вечір неділі всіх затриманих відпустили.

 

У "марші рівності" взяли участь євродепутатка Ребекка Гармз і міністр Європи Німеччини Майкл Рот. Також серед учасників можна було зустріти народних депутатів, зокрема Сергія Лещенка та Світлану Заліщук, а також посла Канади в Україні Романа Ващука та посла США Марі Йованович. 

 

Представники загонів швидкого реагування Червоного хреста повідомили, що загалом "все пройшло спокійно": було троє постраждалих, також одному чоловікові стало зле – ймовірно, в нього був напад епілепсії. У зв'язку з проведенням заходу напередодні вжили суворі обмежувальні заходи – з вечора перекрили центр Києва, метрополітен обмежив вхід і вихід на центральних станціях.

 

18.06.2018